CASE STUDY: GARAGE

THE CHALLENGE:


To transform this garage into a multi-purpose space to fit our client’s specific storage needs.


THE PROBLEM:


This space was so overloaded with clutter, you couldn’t physically walk inside it. You couldn’t access the back area at all, and nothing had a designated “home”.


Since there wasn’t any specific room plan, things were just thrown inside with no rhyme or reason, including food and beverage items, sports equipment, holiday decorations and tools.


BEFORE

THE SOLUTION:


We created different zones to address our client’s main needs. The decorations were sorted and packed into bins by holiday and stored in one location for easy access. The sports equipment was paired down to include only what was in good condition and still fit; it was then organized by sport and placed in another part of the space. The pantry was reorganized to maximize space and reduce waste and duplication. Tools and other materials were placed in a safe location to prevent injury to children.


THE RESULT:


An uncluttered, organized space that is easy for both adults and children to maintain.


AFTER…